Koude is een emotie!

Een belangrijk deel van onze voorbereiding op de beklimming is om leren gaan met koude. Mooi, maar waar vind je koude in Nederland. Onze winters laten het al jaren flink afweten, dus even een weekendje kou plannen is best lastig.

Gelukkig kunnen we vakanties plannen en dus heb ik aan het begin van ons kennismakingsjaar aan de groep gevraagd of we in verband met mijn wintersportplannen ons tweede Kili weekend konden verplaatsen. Flexibel als de groep is, hebben we een nieuwe data gevonden in 13 en 14 februari.

Dat niets zo veranderlijk is als het weer, hebben we aan den lijve ondervonden. Waar koning winter zich de laatste weken in een winterslaap wentelt, mochten wij afgelopen zondag ontwaken in een winters landschap en schonk hij ons een klein voorproefje van wat ons straks te wachten staat.

IMG_1046

 

We hebben een prachtige wandeling kunnen maken door de bossen rond Drie, nabij Garderen. Nu we elkaar al wat beter hebben leren kennen, nemen we nu ook elkaars uitspraken over. Aangezien sommigen onder ons stellen dat emoties kunnen worden uitgeschakeld, en koude een emotie is, hebben we de hele dag genoten van een warm gevoel en was het dus eigenlijk overbodig om na de wandeling onze lunch te gebruiken onder de warmte van een kampvuur.

IMG_1049

We kijken weer terug op een super gezellig weekend, hebben hard gelopen met onze daypacks op de rug, het zwaartepunt van Nederland bezocht en diverse cultuurhistorische plekken bezocht. Het plannen voor het volgende weekend is bij thuiskomst alweer in volle gang. Wat een leuke groep is dit toch.

 

Back To Top