Hoogtemeters maken, een noodzaak

Vandaag stond in het teken van het maken van hoogtemeters. Een belangrijk element om de tocht in september tot een succes te maken, dat bleek wel vandaag.

Na eerder dit jaar in Noorbeek veel vals plat te hebben bewandeld, stonden er vandaag veel pittige stijgingen op het programma. Dat de kuiten hier nog niet volledig op voorbereid zijn is nu wel voelbaar. Maar goed, zoals kou in het vorige bericht, is een beetje spierpijn ook een emotie. Dus morgen even wat andere activiteiten plannen en dan lopen we het er wel weer uit.

IMG_1128

 

We vertrokken vanuit ons vertrekpunt met gelijk de eerste klim, een stevige, dus de toon was gezet. In het vervolg, een afwisseling van weilanden, bossen en heuvels, stonden nog flink wat klimmetjes op het programma. We hebben de Cauberg beklommen, een andere route dan met de fiets maar niet minder stijl. Het venijn zat ook in het spreekwoordelijke einde. Onze gids van de dag heeft ervoor gekozen om in het laatste uur nog even 200 hoogtemeters te verwerken.

 

IMG_1135 IMG_1133

 

 

 

 

 

 

Na een wandeling van iets meer dan 5 uur, 26 kilometer en 662 hoogtemeters konden we terugkijken op een geslaagde dag. Het weer heeft meegewerkt en dat scheelt natuurlijk ook wel.

IMG_1137 IMG_1136

 

 

 

 

 

 

We hebben de dag afgesloten met een drankje in de Geulhemermolen en keken alweer vooruit naar de volgende tocht, Fraipont (25km en 1150hm). Langzaam bouwen we op naar het grote werk in september.

Back To Top