Eerste kilimanjaro weekend

Zo, het eerste voorbereidingsweekend zit. Deze keer in een stenen tijdperk kamp “Huize Horsterwold“, even terug naar de tijd van de basisschool toen we een week in zo’n kamp zaten. De atmosfeer en geur brachten veel herinneringen terug.

Een gezellige groep mensen ontmoet met elk een eigen verhaal en motivatie om de berg te willen beklimmen.

Na een korte kennismakingsronde hebben we onze spullen op de beoogde slaapplek neergelegd, helaas in mijn geval niet de meest droge plek uitgekozen. Het idee, lekker in de open lucht slapen dus de tent blijft ingepakt.

Daarna in kleine groepen een wandeling maken. Samen een route plannen, afspraken maken en elkaar beter leren kennen. Een belangrijke stap, want straks op de berg ben je op elkaar DSC07206aa
ngewezen. Veel bijzondere verhalen waardoor je leert dat er veel meer mensen zijn met de nodig bagage die ze meebrengen tijdens de expeditie.

’s Middags lekker inspannen tijdens een circuittraining onder begeleiding van een gedreven trainer. Een flinke bui gaf verkoeling, maar dat mocht de pret niet drukken.

Slepen met ijzer, springen, lunges, squats en ff je buddy op je rug meenemen, allemaal om volgend jaar fit aan de beklimming te beginnen. Blij dat het met de basisconditie wel goed zit.

Na afzien een goede maaltijd, daarna rond het kampvuur de dag doornemen om vervolgens in een veel te warme slaapzak te stappen voor het nodige herstel. Goed geslapen en de volgende dag vroeg uit de veren.

Na het ontbijt spullen opruimen en klaarmaken voor de tweede wandeling. DSC07256Deze keer met de hele groep. Tijdens prachtig weer een mooie omgeving verkend, elkaar nog beter leren kennen, onze beoogde rol in de groep besproken en uitgesproken hoe we elkaar na 24 uur samen zouden typeren. Mooie woorden, een hart onder de riem, uitdagingen en een lach. Een prachtig moment waarbij duidelijk is dat een stel individuen tot een groep aan het groeien is. Dat beloofd en gezellig en gedreven boel te worden.

Nog even een plons in een vennetje, een welkome verfrissing en even afsnijden van de route. Niet iedereen ging mee, dus de tassen werden afgestaan. Ook dat is samenwerken en jezelf in het belang van de groep stellen. De politieheli kwam nog even over en vloog een ererondje (wat zijn dat voor rare gasten daarin het water). Je leert je groepsleden nog beter kennen. Daarna terug naar het kamp om de spullen te pakken en het eerste weekend af te sluiten.DSC07267

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, Martijn en Chantal bedankt voor de organisatie, en kunnen niet wachten op de volgende keer. Februari in Winterberg, lijkt me een uitdaging. We moeten tenslotte ook aan de kou wennen.

Back To Top