Afzien in de Ardennen

IMG_1008

Dit weekend stond het team een flinke uitdaging te wachten. Na zelf al enkele wandelingen in het Limburgse te hebben gemaakt, en dus ook al wat hoogtemeters, ging ik deze keer met een groot deel van de kilo-groep op pad en stonden er 26,7 kilometer en 1130 hoogtemeters in de Ardennen op het programma.

We hebben verzameld op een kleinschalige camping, Polleur, in het gelijknamige plaatsje. Onze tenten konden we opslaan op het zogenaamde “bivakveld”, een prachtige plek langs het beekje met een eigen vuurplaats en een overkapping waar we de avonduurtjes door konden brengen. Een mooie lokatie om de draad van teamvorming weer op te pakken en tegelijkertijd kennis te maken met het nieuwste lid van de groep. Welkom Jurjen!

De eerste nacht was best afzien. Bij -4 graden Celcius hebben we kunnen vaststellen dat de aangegeven comforttemperatuur van onze slaapzakken (-20C) mogelijk wat overschat is. Of moeten we die temperatuur misschien anders interpreteren? Na een koude nacht mochten we gelukkig snel de zon verwelkomen en konden we na een goed ontbijt een prachtige wandeling tegemoet zien.

We hebben kunnen genieten van mooie uitzichten, prachtige weiden, stevige beklimmingen en idyllische locaties. Van tijd tot tijd zijn we uitgedaagd om de benen aan het werk te zetten en konden we ervaren wat we straks op de grote berg mogen gaan ervaren.

IMG_1012IMG_1014

Er zijn ons spiegels voorgehouden, we weten waar we staan, fysiek en emotioneel, en wat we nog moeten doen om ons doel te bereiken. De top van de kilimanjaro. Over 5 maanden is het zover, dan zijn we begonnen aan onze beklimming. Nog vijf maanden om onze skills aan te scherpen, grenzen te verleggen, wellicht nog eens af te zien in de Ardennen en te zorgen dat we als groep onze foto op de top kunnen maken.

IMG_1017

Ook deze keer weer een compilatie via de Suunto App gemaakt.

 

Back To Top